• ny2

Krav til helselys

Før de går inn i diskusjonen på dette feltet, kan noen spørre: Hva er sunn belysning?Hva slags innvirkning har sunn belysning på oss?Hva slags lysmiljø trenger folk?Studier har vist at lys påvirker mennesker, ikke bare det påvirker det direkte visuelle sansesystemet, og det påvirker også andre ikke-visuelle sansesystemer.

Biologisk mekanisme: effekten av lys på mennesker

Lys er en av hoveddrivkreftene i menneskekroppens døgnrytmesystem.Enten det er naturlig sollys eller kunstige lyskilder, vil det utløse en rekke døgnrytmeresponser.Melatonin påvirker kroppens indre biologiske lover, inkludert døgnrytmer, sesongrytmer og årsrytmer for å tilpasse endringer i omverdenen. Professor Jeffrey C. Hall fra University of Maine, professor Michael Rosbash fra Brandeis University og professor Michael Young fra Rockefeller University vant Nobelprisen i medisin for deres oppdagelse av døgnrytme og dens årsakssammenheng med helse.

Melatonin ble først utvunnet fra storfekongler av Lerner et al.i 1958, og det ble navngitt som Melatonin, som er et nevrologisk endokrint hormon.Under normale fysiologiske forhold er utskillelsen av melatonin i menneskekroppen flere netter og færre dager, noe som viser døgnrytmiske svingninger.Jo større lysintensitet, desto kortere tid tar det for å hemme utskillelsen av melatonin, så middelaldrende og eldre mennesker Gruppen foretrekker lysbehov med en varm og behagelig fargetemperatur, som fremmer utskillelsen av melatonin og forbedrer søvnkvaliteten.

Fra perspektivet til utviklingen av medisinsk forskning, virker det bare på pinealkjertelen gjennom ikke-visuelle informasjonsveier, noe som påvirker utskillelsen av menneskelige hormoner, og dermed påvirker menneskelige følelser.Den mest åpenbare effekten av belysning på menneskelig fysiologi og psykologi er å hemme utskillelsen av melatonin og forbedre søvnkvaliteten.I moderne sosialt liv kan et sunt kunstig lysmiljø ikke bare møte belysningsbehov, redusere gjenskinn, men også regulere menneskelig fysiologi og mentale følelser.

Tilbakemeldinger fra noen brukere eller relatert forskning kan også bevise at lys har en innvirkning på menneskekroppen.Cai Jianqi, direktør og forsker ved det visuelle helse- og sikkerhetslaboratoriet ved China National Institute of Standardization, ledet et team for å gjennomføre forskningssaker om elevgruppene i grunnskolen og videregående skole for referanse.To case-resultater Alle er: å ta i bruk en systematisk løsning av "vitenskapelig tilpasning-sunn belysning-visuell funksjon deteksjon og sporing og støttende veiledning" forventes å oppnå nærsynthet forebygging og kontroll, og sunt lys har en positiv innvirkning på menneskekroppen.Derfor er tilstrekkelig utendørs naturlig lyseksponering gunstig for menneskekroppen.Omtrent to timer med utendørsaktiviteter om dagen kan effektivt redusere risikoen for nærsynthet, forbedre livskvaliteten og styrke evnen til å kontrollere negative følelser.Tvert imot, mangelen på en viss mengde naturlig lys, utilstrekkelig belysning, ujevnt lys, blending og stroboskopisk lysmiljø har ført til at flere og flere elever blir plaget av øyesykdommer som nærsynthet og astigmatisme, og til og med påvirker psykologi og produksjon. negative følelser., Irritabel og rastløs.

Brukerbehov: fra sterkt nok til sunn belysning

De fleste vet ikke hva slags lysmiljø de trenger å bygge for sunn belysning i forhold til lysmiljøets behov.Lignende begreper som «sterkt nok = sunt lys» og «naturlig lys = sunt lys» finnes fortsatt i manges sinn., Slike brukeres behov for lysmiljøet kan bare tilfredsstille belysningsbruken.

Disse behovene gjenspeiles i brukerens valg av LED-belysningsprodukter.De fleste brukere vil prioritere utseende, kvalitet (holdbarhet og lysforfall), og muligheten til å justere fargetemperaturen.Merkets popularitet rangerer på fjerde plass.

Elevenes behov for lysmiljøet er ofte mer tydelige og spesifikke: de har en tendens til å ha høyere fargetemperatur, hemmer utskillelsen av melatonin og gjør læringstilstanden mer våken og stabil;det er ingen gjenskinn og strobe, og øynene er ikke lett å trette ut på kort tid.

Men med forbedringen av folks levestandard, i tillegg til å være tilstrekkelig lyse, begynte folk å forfølge et sunnere og mer behagelig lysmiljø.For tiden er det et presserende behov for sunn belysning på steder med høy grad av helsemessig bekymring, for eksempel store skoler (innen undervisningsbelysning), kontorbygg (i feltet kontorbelysning) og soverom og skrivebord i hjemmet. (i feltet hjemmebelysning).Søknadsfeltene og behovene til folket er større.

Cai Jianqi, direktør og forsker ved Visual Health and Safety Protection Laboratory ved China National Institute of Standardization, mener: "Helsebelysning vil først bli utvidet fra feltet klasseromsbelysning, og vil gradvis spre seg i felt inkludert eldreomsorg, kontor og møbler til hjemmet."Det er 520 000 klasserom, mer enn 3,3 millioner klasserom og mer enn 200 millioner elever.Imidlertid er lyskildene som brukes i klasserommene og lysmiljøet ujevne.Dette er et veldig stort marked.Etterspørselen etter sunn belysning gjør at disse feltene har stor markedsverdi.

Fra perspektivet av omfanget av klasseromsrenovering over hele landet, har ShineOn alltid vært oppmerksom på utviklingen av sunn belysning, og har suksessivt lansert sunn belysning og fullspektret serie med LED-enheter.For tiden har den utviklet en rik serie og komplette produkter, som kan gi kundene rike og varierte behov for sunne lette produkter for å møte enorme markedstransformasjonsbehov.

Lyskilden kombineres med bomiljøet for å møte brukernes behov

Som det neste utsalgsstedet i bransjen har helsebelysning blitt en konsensus fra alle samfunnslag.LED-merker for innenlands helsebelysning har også oppdaget etterspørselspotensialet til helsebelysningsmarkedet, og store merkevareselskaper skynder seg å komme inn.

Derfor, i henhold til ulike menneskers behov for sunt lys, blir lyskilden produsert gjennom avansert FoU-teknologi kombinert med det menneskelige bosettingsmiljøet for å utføre vitenskapelig og grundig sceneinndeling, gjennom intelligente kontrollmetoder, for å gi et rimelig sunt lysmiljø, og lyskilden er kombinert med det menneskelige bosettingsmiljøet., Er fremtidens utviklingsretning.

Professor Wang Yousheng, nestleder og generalsekretær for Guangdong-Hong Kong-Macao Vision Health Innovation Consortium, foreslo at det mest ideelle og sunne lysmiljøet skulle ha tilstrekkelig lysstyrke i belysning, uten flimmer, og nær spekteret av naturlig lys .Men om en slik lyskilde kan være egnet for alle lyskildekravene til bomiljøet.Bomiljøets behov er ulike, brukergruppene er ulike, og helsen til belysningen skal ikke generaliseres.Lyset fra forskjellige tider, årstider og scener påvirker rytmen til dag og natt, og påvirker også psykologien og fysiologien til menneskekroppen.Dynamikken til naturlig lys påvirker selvreguleringsevnen til øyepupillene i det menneskelige synssystemet.Lyskilden skal kombineres med bomiljøet.Mulighet for å skape et sunt lysmiljø.

ShineOn fullspektret Ra98 Kaleidolite-serien helsebelysning LED, som for tiden er høyt ansett i markedet, kan brukes med applikasjonsprodusenter for ulike aktivitetsscenarier, for eksempel klasserom, studierom og andre spesifikke steder.Spekteret kan justeres hensiktsmessig for å beskytte øynene til unge mennesker og forbedre visuell komfort. Det lar folk bo i et behagelig og sunt lysmiljø, beskytte synet og forbedre kvaliteten på arbeid, studier og liv.

a11


Innleggstid: 21. desember 2020